7 kosmetycznych zastosowań oleju kokosowego - Mydlasie.pl 0
7 kosmetycznych zastosowań oleju kokosowego - Mydlasie.pl

Olej kokosowy nie tylko ma zastosowanie przy przyrządzaniu potraw - można stosować olej kokosowy na włosy i na twarz, a także do pielęgnacji całego ciała. Nazywany bywa także jako masło kokosowe, ponieważ w temperaturze poniżej 25°C ma stałą konsystencję. Jest jednym z bardziej popularnych surowców wykorzystywanych w kosmetykach bazujących na naturalnych produktach. Olej kokosowowy jest produktem nie tylko uniwersalnym, ale również relatywnie tanim, ponieważ możemy go wykorzystać, przy bardzo wielu zabiegach.

czytaj całość »
Wakacyjna maseczka ogórkowo - miętowa 0
Wakacyjna maseczka ogórkowo - miętowa

Cały rok czekamy na okres wakacji. W końcu możemy się nacieszyć słońcem i wolnym czasem. Oczywiście, jeśli mamy to szczęście i jesteśmy na urlopie czy wakacjach :)

Warto zadbać również o skórę, która mniej od nas się cieszy, że jest narażona na promienie słoneczne czy wiatr. Bardzo lubię wieczorne rytuały pielęgnacyjne, a jednym z nich są właśnie maseczki. We własnym domowym zaciszu możemy sobie urządzić najlepszy gabinet spa. Jedną z moich ulubionych letnich maseczek jest maseczka ogórkowo-miętowa, która nie tylko bardzo świeżo pachnie, ale również chłodzi. Przygotowanie trwa parę minut i nie wymaga drogich produktów.

czytaj całość »
Hydrolat zamiast toniku 0
Hydrolat zamiast toniku

Hydrolat, czyli woda kwiatowa, powstaje podczas wytwarzania olejków eterycznych. W procesie destylacji para wodna porywa nierozpuszczalne w wodzie drobiny olejku eterycznego, który po ochłodzeniu jest oddzielany. Pozostała woda do której wniknęły rozpuszczalne części roślin i niewielkie ilości oleju eterycznego to hydrolat. Dzięki temu zawiera cenne substancje z danej rośliny oraz jej zapach.

czytaj całość »
Olej kokosowy i jego działanie 0
Olej kokosowy i jego działanie

Najważniejsze informacje na temat oleju kokosowego, które często nazywane bywa także masłem kokosowym. Ten olej jest jednym z bardziej popularnych surowców wykorzystywanych w kosmetykach bazujących na naturalnych produktach. Sprawdź sam i dowiedz się więcej!

czytaj całość »
Rumianek Pospolity – kosmetyk z pola. Przepisy i porady 0
Rumianek Pospolity – kosmetyk z pola. Przepisy i porady

Rumianek pospolity jest to roślina jednoroczna występująca w całej Europie, w wielu regionach Azji, Australii i Ameryce Północnej. Rumianek w Polsce rośnie jako chwast polny. Jednak na swoje właściwości lecznicze i jest na niego duże zapotrzebowanie, dlatego często roślina ta jest uprawiana na plantacjach. Do celów leczniczych i w przemyśle kosmetycznym stosuje się koszyczki kwiatowe.

czytaj całość »
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl