Promocje
Olej jojoba nierafinowany 100 ml
Olej jojoba nierafinowany 100 ml
27,00 zł 21,00 zł
szt.
Olej rycynowy 100 ml
Olej rycynowy 100 ml
10,00 zł 8,80 zł
Kwas hialuronowy 3% - 30 ml
Kwas hialuronowy 3% - 30 ml
26,00 zł 24,00 zł
szt.
Kwas mlekowy 80%
Kwas mlekowy 80%
11,30 zł 9,95 zł
szt.
Olej rycynowy 50 ml
Olej rycynowy 50 ml
6,60 zł 5,30 zł
Bestsellery
Gliceryna farmaceutyczna 99.5%
Gliceryna farmaceutyczna 99.5%
6,30 zł
szt.
Masło shea nierafinowane 1000g
Masło shea nierafinowane 1000g
41,00 zł
szt.
Olej marchewkowy nierafinowany 50 ml
Olej marchewkowy nierafinowany 50 ml
7,90 zł
szt.
Masło shea nierafinowane 500g
Masło shea nierafinowane 500g
28,00 zł
szt.
Chlorek magnezu sześciowodny 1000g
Chlorek magnezu sześciowodny 1000g
9,90 zł
szt.
Olejek lawendowy esencja
Olejek lawendowy esencja
17,90 zł
szt.
Olej awokado nierafinowany 50 ml
Olej awokado nierafinowany 50 ml
7,70 zł
Kwas hialuronowy 3% - 30 ml
Kwas hialuronowy 3% - 30 ml
26,00 zł 24,00 zł
szt.

Olej arganowy 100 ml

Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 23,00 zł 23.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Olej arganowy wytwarzany jest z orzechów drzewa arganowego, które rośnie jedynie w Maroko. Olej zwany jest również "płynnym złotem Maroka" i "eliksirem młodości" i jest to jeden z bardziej cenionych olejów na świecie. Wytwarzany jest ze świeżych nasion na zimno. Posiada żółto brązową barwę i charakterystyczny zapach, przypominający kozi ser.

Skład: Olej arganowy posiada duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych w tym kwasów omega 6 i omega 9, witaminę E, polifenoli.

 Właściwości i zastosowanie: Dzięki zawartości dużej ilości przeciwutleniaczy (m.in wit. E) idealnie nadaje się do pielęgnacji skóry dojrzałej, suchej oraz z pierwszymi oznakami starzenia się - poprawia jej elastyczność i nawilża. Często jest składnikiem kosmetyków anti-age. Polecany jest również do pielęgnacji skóry przed i po opalaniu. Wykorzystywany jest również do poprawy kondycji włosów i paznokci. Olej arganowy można stosować bezpośrednio na skórę twarzy i ciała czy włosów. Można stosować go jako olej do masażu. Dużą zaletą oleju jest jego szybkie wchłanianie, bez pozostawiania tłustego filmu na skórze. Tradycyjnie mieszkańcy Maroko wykorzystywali olej do ochrony przed niesprzyjającymi warunkami atmosferycznymi, zwłaszcza słońcem.

Zalecane dozowanie: Od 1% do 100%, może być być stosowany samodzielnie na skórę twarzy.

Przechowywanie: W temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

Opakowanie: Ciemna butelka szklana, która chroni przed utratą cennych właściwości.

INCI: Argania Spinosa Oil

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl