Promocje
Olej rycynowy 50 ml
Olej rycynowy 50 ml
6,60 zł 5,30 zł
Kwas mlekowy 80%
Kwas mlekowy 80%
11,30 zł 9,95 zł
szt.
Olej jojoba nierafinowany 100 ml
Olej jojoba nierafinowany 100 ml
27,00 zł 21,00 zł
szt.
Kwas hialuronowy 3% - 30 ml
Kwas hialuronowy 3% - 30 ml
26,00 zł 24,00 zł
szt.
Olej rycynowy 100 ml
Olej rycynowy 100 ml
10,00 zł 8,80 zł
Bestsellery
Gliceryna farmaceutyczna 99.5%
Gliceryna farmaceutyczna 99.5%
6,30 zł
szt.
Kwas hialuronowy 3% - 30 ml
Kwas hialuronowy 3% - 30 ml
26,00 zł 24,00 zł
szt.
Masło shea nierafinowane 500g
Masło shea nierafinowane 500g
28,00 zł
szt.
Wosk pszczeli żółty 50 g
Wosk pszczeli żółty 50 g
8,50 zł
Olejek lawendowy esencja
Olejek lawendowy esencja
17,90 zł
szt.
Francuska Glinka Różowa 200 g
Francuska Glinka Różowa 200 g
15,00 zł
Wosk sojowy do świec i masażu 1 kg
Wosk sojowy do świec i masażu 1 kg
39,00 zł

Olej awokado nierafinowany 100 ml

Cena: 13,80 zł 13.80
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Olej z awokado wytwarzany jest podczas tłoczenia miąższu dojrzałego owocu awokado - smaczliwki. Posiada zieloną barwę. Tężej w niskich temperaturach i jest to proces odwracalny (w łaźni wodnej ponownie się roztopi).

Skład: Olej z awokado posiada duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witamin  A, B, E, H, K, PP, F ( nazywany jest olejem 7 witamin).

Właściwości i zastosowanie: Dzięki zawartości przeciwutleniaczy (m.in witaminy E) idealnie nadaje się do pielęgnacji skóry dojrzałej, suchej oraz z pierwszymi oznakami starzenia się - poprawia jej elastyczność i nawilża. Chroni naszą skórę przed negatywnymi czynnikami atmosferycznymi. Dzięki zawartości skwalenu posiada właściwości antyzapalne. Wykorzystywany jest również do poprawy kondycji włosów i paznokci. Polecany jest jako olej do masażu. Olej z awokado jest gęstym olejem, dlatego zalecane jest mieszanie z innymi olejami ( np. podczas masażu z olejem ze słodkich migdałów). Wykorzystywany jest w produkcji domowych mydeł, kremów, maseczek.

Zalecane dozowanie: Od 1% do 100%, może być być stosowany samodzielnie na skórę twarzy. 

Przechowywanie: W temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła. 

Opakowanie: Ciemna butelka szklana, która chroni przed utratą cennych właściwości.

INCI: Persea Gratissima Oil

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl