Promocje
Olej jojoba nierafinowany 100 ml
Olej jojoba nierafinowany 100 ml
27,00 zł 21,00 zł
szt.
Olej rycynowy 100 ml
Olej rycynowy 100 ml
10,00 zł 8,80 zł
Olej rycynowy 50 ml
Olej rycynowy 50 ml
6,60 zł 5,30 zł
Kwas hialuronowy 3% - 30 ml
Kwas hialuronowy 3% - 30 ml
26,00 zł 24,00 zł
szt.
Kwas mlekowy 80%
Kwas mlekowy 80%
11,30 zł 9,95 zł
szt.
Bestsellery
Gliceryna farmaceutyczna 99.5%
Gliceryna farmaceutyczna 99.5%
6,30 zł
szt.
Masło shea nierafinowane 500g
Masło shea nierafinowane 500g
28,00 zł
szt.
Masło shea nierafinowane 1000g
Masło shea nierafinowane 1000g
41,00 zł
szt.
Olej marchewkowy nierafinowany 50 ml
Olej marchewkowy nierafinowany 50 ml
7,90 zł
szt.
Chlorek magnezu sześciowodny 1000g
Chlorek magnezu sześciowodny 1000g
9,90 zł
szt.
Olejek eteryczny eukaliptusowy
Olejek eteryczny eukaliptusowy
4,50 zł
szt.
Olej ze słodkich migdałów 100 ml
Olej ze słodkich migdałów 100 ml
9,50 zł
szt.
Olej macadamia nierafinowany 50 ml
Olej macadamia nierafinowany 50 ml
8,20 zł
szt.

Olej awokado nierafinowany 50 ml

Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 7,70 zł 7.70
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Olej z awokado wytwarzany jest podczas tłoczenia miąższu dojrzałego owocu awokado - smaczliwki. Posiada zieloną barwę. Tężej w niskich temperaturach i jest to proces odwracalny (w łaźni wodnej ponownie się roztopi).

Skład: Olej z awokado posiada duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witamin  A, B, E, H, K, PP, F ( nazywany jest olejem 7 witamin).

Właściwości i zastosowanie: Dzięki zawartości przeciwutleniaczy (m.in witaminy E) idealnie nadaje się do pielęgnacji skóry dojrzałej, suchej oraz z pierwszymi oznakami starzenia się - poprawia jej elastyczność i nawilża. Chroni naszą skórę przed negatywnymi czynnikami atmosferycznymi. Dzięki zawartości skwalenu posiada właściwości antyzapalne. Wykorzystywany jest również do poprawy kondycji włosów i paznokci. Polecany jest jako olej do masażu. Olej z awokado jest gęstym olejem, dlatego zalecane jest mieszanie z innymi olejami ( np. podczas masażu z olejem ze słodkich migdałów). Wykorzystywany jest w produkcji domowych mydeł, kremów, maseczek.

Zalecane dozowanie: Od 1% do 100%, może być być stosowany samodzielnie na skórę twarzy.

Przechowywanie: W temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

Opakowanie: Ciemna butelka szklana, która chroni przed utratą cennych właściwości.

INCI: Persea Gratissima Oil

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl