Promocje
Olej rycynowy 100 ml
Olej rycynowy 100 ml
10,00 zł 8,80 zł
Olej jojoba nierafinowany 100 ml
Olej jojoba nierafinowany 100 ml
27,00 zł 21,00 zł
szt.
Olej kokosowy rafinowany 500 ml
Olej kokosowy rafinowany 500 ml
9,50 zł 7,00 zł
Olej rycynowy 50 ml
Olej rycynowy 50 ml
6,60 zł 5,30 zł
szt.
Kwas mlekowy 80%
Kwas mlekowy 80%
11,30 zł 9,95 zł
szt.
Bestsellery
Gliceryna farmaceutyczna 99.5%
Gliceryna farmaceutyczna 99.5%
6,30 zł
szt.
Masło shea nierafinowane 500g
Masło shea nierafinowane 500g
28,00 zł
szt.
Olej marchewkowy nierafinowany 100 ml
Olej marchewkowy nierafinowany 100 ml
11,00 zł
szt.
Masło shea nierafinowane 1000g
Masło shea nierafinowane 1000g
41,00 zł
szt.
Pudełko apteczne 30g / 45 ml
Pudełko apteczne 30g / 45 ml
1,40 zł
Kwas hialuronowy 3% - 30 ml
Kwas hialuronowy 3% - 30 ml
26,00 zł 24,00 zł
szt.
Olejek z drzewa herbacianego 50 ml
Olejek z drzewa herbacianego 50 ml
24,20 zł
szt.

Olej jojoba nierafinowany 50 ml

Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 18,30 zł 18.30
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Olej jojoba jest ciekłym woskiem wytwarzanym z nasion krzewów jojoba, które rośną przede wszystkim na obszarach pustynnych Afryki, obu Ameryk i Azji. Oferowany przez nas olej wytwarzany jest przez tłoczenie na zimno, dzięki czemu zachowuje wiele swoich cennych naturalnych właściwości. W temperaturze pokojowej jest w formie żółto- złotego płynu o wyczuwalnym orzechowym zapachu. Jest odporny na podgrzewanie (do 300 °C) i nie traci przy tym swoich właściwości. W temperaturach niższych (poniżej 8 °C) tężeje. Olej jojoba nie jełczeje. 

Skład: W swoim składzie posiada witaminy A, E i F, nasycone i nienasycone alkohole, skwalen, fitosterole kwasy tłuszczowe, kwas mirystynowy.

Właściwości i zastosowanie Budową chemiczną olej jojoba przypomina budowę ludzkiego sebum, dzięki czemu jest to produkt uniwersalny. Nadaje się do każdego rodzaju cery - wrażliwej, suchej, trądzikowej, z problemami. Szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu, przy czym nawilża. Dzięki kwasowi mirystynowemu polecany jest jako olej do masażu bolących mięśni.

Zalecane dozowanie: Od 1%

Przechowywanie: W temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła i światła.

Opakowanie: Ciemna butelka szklana, która chroni przed utratą cennych właściwości.

INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (2)

21 lutego 2018

Jest to mój ulubiony olej. Dobrze sprawdza się przy skórze tłustej. Mydlasie duży plus za szybką wysyłkę, dziękuję :)

5 października 2018

Pierwszy raz kupiłam ten olejek i jestem zachwycona. Używam bezpośrednio do smarowania skóry twarzy na dzień.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl