Promocje
Olej rycynowy 100 ml
Olej rycynowy 100 ml
10,00 zł 8,80 zł
Kwas mlekowy 80%
Kwas mlekowy 80%
11,30 zł 9,95 zł
szt.
Kwas hialuronowy 3% - 30 ml
Kwas hialuronowy 3% - 30 ml
26,00 zł 24,00 zł
szt.
Olej rycynowy 50 ml
Olej rycynowy 50 ml
6,60 zł 5,30 zł
Olej jojoba nierafinowany 100 ml
Olej jojoba nierafinowany 100 ml
27,00 zł 21,00 zł
szt.
Bestsellery
Gliceryna farmaceutyczna 99.5%
Gliceryna farmaceutyczna 99.5%
6,30 zł
szt.
Masło shea nierafinowane 500g
Masło shea nierafinowane 500g
28,00 zł
szt.
Masło shea nierafinowane 1000g
Masło shea nierafinowane 1000g
41,00 zł
szt.
Olej marchewkowy nierafinowany 50 ml
Olej marchewkowy nierafinowany 50 ml
7,90 zł
szt.
Chlorek magnezu sześciowodny 1000g
Chlorek magnezu sześciowodny 1000g
9,90 zł
szt.
Olejek eteryczny eukaliptusowy
Olejek eteryczny eukaliptusowy
4,50 zł
szt.
Olej ze słodkich migdałów 100 ml
Olej ze słodkich migdałów 100 ml
9,50 zł
szt.
Olej macadamia nierafinowany 50 ml
Olej macadamia nierafinowany 50 ml
8,20 zł
szt.

Olej laurowy nierafinowany 45 g

Cena: 24,60 zł 24.60
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Olej z wawrzynu szlachetnego od stuleci jest wykorzystywany do pielęgnacji m.in jest składnikiem znanego mydła z Aleppo. Olej laurowy w temperaturze pokojowej ma stałą konsystencję, jednak w dotknięciu ze skórą zaczyna się topić. Posiada ciemnzieloną barwę oraz intensywny zapach.
Polecany jest do pielęgnacji skóry skłonnej do wyprysków czy trądzikowej. Może być stosowany punktowo na pryszcze. Wykazuje działanie przeciwzapalne i gojące, przez co przyspiesza procesy regeneracji skóry.
Olej laurowy jest idealnym produktem, do pielęgnacji włosów, bo skutecznie ogranicza łupież i wypadanie włosów. Może być również wykorzystany do pielęgnacji zniszczonych i łamliwych paznokci.
Olej laurowy posiada właściwości rozgrzewające, dlatego masaże z jego dodatkiem przynoszą ulgę zmęczonym mięśniom np: po całym dniu w pracy w jednej pozycji czy po wysiłku fizycznym.
Popularnie jest wykorzystywany w zmniejszaniu bóli pochodzenia reumatycznego.
Idealnie sprawdzi się jako składnik mydeł, kremów czy jako dodatek do oleju bazowego przeznaczonego do masaży czy OCM (czyli metody oczyszczania skóry olejami).


Opakowanie: Plastikowy (PEHD) słoik 

Przechowywanie: W chłodnym i ciemnym miejscu.

Pojemność: 45 g (50 ml)

INCI: Laurus Nobilis L.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl