Olej rycynowy 50 ml

olej rycynowy_zdjecie produktowe mydlasie.jpg
  • promocja
Cena: 5,30 zł 6,60 zł 5.30
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Olej rycynowy wytwarzany jest z nasion rącznika pospolitego (zwanego rycynusem), który rośnie na obszarach Afryki i Indii. Wykorzystuję się go do produkcji mydeł, szamponów, kremów do golenia, bo w niewielkich stężeniach daję pianę. Jest niezastąpionym surowcem w recepturach kremów, maseczek na twarz czy pomadek do ust.

Właściwości i zastosowanie: Nasze babcie skutecznie stosowały olej rycynowy na porost i wzmocnienie swoich włosów, paznokci i rzęs. Polecany jest do pielęgnacji skóry suchej i trądzikowej. Stosowany jest jako płyn do demakijażu, bo dobrze zmywa makijaż i czyści skórę, nie zaburzając gospodarki lipidowej. Dzięki bogactwu w składzie kwasów tłuszczowych, ma właściwości poprawiające nawilżenie skóry.

Zalecane dozowanie: Od 1%

Przechowywanie: W miejscu suchym i chłodnym.

Opakowanie: Ciemna szklana butelka, która chroni przed utratą cennych właściwości.

INCI: Ricinus Communis Seed Oil

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl