Olej z dziurawca (macerat)

olej z dziurawca 50_zdjęcie produktowe mydlasie.jpg
  • nowość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 8,80 zł 8.80
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Dziurawiec (zwany również zielem świętojańskim) jest rośliną, którą popularnie możemy spotkać na łąkach czy skrajach lasów. W jego składzie znajdziemy flawonoid wykazujący działanie przeciwutleniające, antyoksydacyjną rutynę oraz kwercetynę - odpowiedzialną za szczelność naczyń włosowatych. Dziurawiec ma również zastosowanie w leczeniu depresji i w masażach relaksacyjnych. Macerat posiada czerwoną barwę dlatego, że w zielu znajduje się mieszanka czerwonych barwników, które nadają kolor. 

Macerat posiada właściwości poprawiające ukrwienie skóry, łagodzące i regenerujące. Wykorzystuję się go do w zwalczaniu, trądziku, pękającej skóry i innych problemów skórnych. Wykorzystuję się go składnik kremów do cery trądzikowej.

Przechowywanie: W suchym, ciemnym miejscu.

Pojemność: 50 ml

Opakowanie: Ciemna szklana butelka.

INCI:  Hypericum Perforatum in Helianthus Annuus Seed Oil

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl