Olejek eteryczny paczulowy

olejek patchuli_zdjęcie produktowe mydlasie-min.jpg
  • nowość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 7,40 zł 7.40
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Właściwości i zastosowanie: Olejek eteryczny otrzymany z krzewu paczuli. Posiada intensywny zapach o korzennej orientalnej nucie. Tradycyjnie był wykorzystywany do odstraszania moli. Polecany jest do produkcji kosmetyków domowych. Wykorzystywany jest walce z cellulitem, dlatego idealnie sprawdzi się jako składnik peelingu antycellulitowego na bazie kawy lub soli. Dodatkowo stosowany jest w eliminowaniu łupieżu oraz pielęgnacji skóry głowy.  Uznawany jest za jeden z lepszych afrodyzjaków - poprawia nastrój, dodaję energii. Podobnie jak inne olejki eteryczne stosowany jest jako dodatek do kąpieli, świec czy aromatyzowania powietrza. 

Olejki eteryczne nie powinny być stosowane bezpośrednio na skórę w postaci nie rozcieńczonej.

Pojemność: 7 ml

INCI: Patchouli oil

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl